Wie kan er nu zeggen dat zijn/haar familie een familiearchief heeft? Is het niet ontzettend leuk en waardevol om documenten van je grootouders, overgrootouders etc terug te kunnen vinden? Goed beheerd en volledig geïnventariseerd, waardoor het makkelijk inzichtelijk is. In het archief van de Universiteit Utrecht is ons familiearchief gehuisvest. Hierin zijn allerlei documenten opgenomen die door de jaren heen door de vereniging en het fonds zijn verzameld. De inhoud van het archief bestaat uit familiedocumenten, publicaties, preken, correspondentie, fotomateriaal etc. De stukken vormen tezamen een prachtig stukje geschiedenis van onze familie waarin zowel grappige als ontroerende details te vinden zijn.

Helpen in het archief
De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het archief. Het is nu allemaal keurig op orde, maar we willen meer! Hoe meer hoe beter! Aan een ieder de oproep om nieuwe stukken aan het archief toe te voegen. Heb jij waardevolle familiedocumenten die je wilt opnemen in het archief, laat het ons weten. Dat kan door een mail aan  vereniging@familieheringa.org.

Ook als je wilt kijken in het archief kan dat. Gun jezelf een kijkje in je eigen geschiedenis en maak kennis met een van de pijlers die onze vereniging zo waardevol maakt.